неділю, 13 червня 2021 р.

ТОП – 12 книг «Що читати у відпустці»

 

Літо - пора відпусток та канікул. Де б ви не відпочивали гарним супутником Вам буде книга. Якщо Вам важко визначитись, яка саме книга покращить Ваш настрій під час літньої відпустки ми пропонуємо підбірку з 12 легких, захопливих та цікавих книжок.  

Ірен Роздобудько «Ліцей слухняних дружин»

Якщо вам захотілося почитати щось легке, про почуття, без крові і насильства, рекомендуємо цей роман.

Книга викликає інтерес з перших сторінок своїм незвичайним сюжетом. У мальовничому місці в закритому елітному (фактично таємному) пансіоні готують ідеальних дружин для впливових людей.

У романі ви знайдете масу доброти, теплоти, любові в епізодах, пов'язаних з тваринами, улюбленою справою, а так само з другою половинкою, яка сама по собі являє єдине ціле. Частково він являє собою і якийсь детектив, що надає йому своєрідну родзинку.

Наріне Абгарян «Манюня»

Ця книга змусить вас заливисто сміятися в будь-якому місці. Це приголомшлива історія про двох дівчаток-подружок, про їх грізну бабусю, яка за темпераментом схожа на Фрекен Бок, про купу родичів, які постійно потрапляють в казусні ситуації, і просто про дитинство - безтурботне і щасливе.

                     

 

 Джейн Остін  «Емма»

«Емма» - це комедія моралі, в якій Джейн Остін жорстоко висміює найважливіші для її сучасників теми - заміжжя, соціальний статус, гроші і любов.

«Емма Вудхаус, красуня, розумниця, багачка, щасливої ​​вдачі, спадкоємиця прекрасного маєтку, здавалося, сполучала в собі завидні дари земного існування і прожила на світі двадцять один рік, майже не відаючи горя і негараздів», - так на початку роману описує Остін свою героїню.

Валер'ян Підмогильний «Місто»

Гарячий роман для гарячого літа: ідеальний для читання на пляжі, у парку, в улюбленому ліжку. Це історія про місто, село та секс, про спокуси, можливості та пошуки себе. Головний герой твору Степан Радченко приїздить до Києва на навчання разом із друзями. Хлопець марить «завоюванням» столиці, як і інші юнаки та дівчата, котрі тисячами потягнулися з села до міста у 20-х роках минулого століття.


Дебора Леві «Заплив додому» 

Кінематографічний роман занурює читача в курортну атмосферу на півдні Франції. Пекуче сонце, вілла з басейном, дві сімейні пари і дивне створіння на ім'я Кітті Френч, епатуюча гостей нескромною і спантиличуючою поведінкою. За кілька днів безтурботність перетвориться в тривогу і напруженість: звідки взялася ця жінка і що приховує кожен з героїв книги? 

"Заплив додому" - роман з секретами. І головне, що хвилює автора, - непізнавана сутність людини.


Ірена Карпа
«Добрі новини з Аральського моря»

В основі сюжету – пригоди чотирьох героїнь, яких об’єднує українське походження і секрети з минулого, а також бажання звільнитися від них і розпочати нове життя.

В книзі є все: любов, секс, зрада, втеча, стиль життя, пошук себе, фешн, вбивство, інтрига, смак вина і багато-багато Парижа…

 

 

М. Трауб «Про що говорять немовлята»

Ця книга - ідеальне читання для відпочиваючих з дітьми. З обридлих нам побутових ситуацій, що відбуваються в кожній родині, автор створила іскрометну комедію, яка змушує нас сміятися і ставитися легше до дитячих пустощів. Всі принади сімейного життя з дітьми описуються з точки зору півторарічної дівчинки Сіми. Невинний погляд дитини змушує подивитися на те, чого дорослі надають так багато важливості, як на сміховинно смішні дрібниці.

Франсуаза Саган «Здрастуй, смуток»

Гаряче літо у Парижі й наші герої тікають на віллу на Лазурному березі, де й розгортаються усі пристрасті. Персонажі добре знають один одного і для спілкування їм здається достатньо одного погляду. Утім, керувати коханням неможливо, і щоб усвідомити цінність стосунків, здається, треба щось втратити.

Варто зазначити, з видання цього роману розпочалася літературна кар’єра Франсуази Саган. На момент написання їй самій було 19 років і вона була нікому не відомою. Ця книга спровокувала справжній скандал у католицькому світі Франції, а авторка отримала визнання і матеріальну незалежність.


Василь Карп’юк «Ще літо, але вже все зрозуміло»

Для всіх, хто любить зупинятись і неквапом рушати далі.

Книжку Василя Карп’юка треба «пити маленькими ковточками», але жадібно, як чисту, прозору воду. Бо книжка на смак така ж, як і саме життя! Читаєш, і відчуваєш, як у тобі сходить сонце, з глибоких внутрішніх луків пурхають у небо жайворонки, і хочеться любити світ, і усміхатися!

Текст живий. Він дихає на кожній сторінці, пульсує, і якщо читати у цілковитій тиші, можна почути його тихе і несміливе серцебиття. Навмисне так не напишеш. Ніколи. Бо так пише не розум. Так пише серце. 


Джером К. Джером «Троє у човні, якщо не рахувати собаки»

Повість Джерома К. Джерома про трьох нерозлучних друзів, які подорожують човном по Темзі, смішить людей уже понад 200 років. Гарріс, Джей і Джордж вирішують відпочити від міської метушні, але, як незабаром з’ясовується, не все так просто. Будь-яка дрібниця – починаючи від зборів і закінчуючи спробою відкрити бляшанку з консервами, – може стати причиною кумедних пригод. А коли в човні, крім трьох завзятих джентльменів, присутній ще й вкрай енергійний фокстер’єр, веселощі гарантовано, особливо читачам.

Ганна і Сергій Литвинови «Літній детектив»


Екзотичні країни і континенти, захоплюючі подорожі по диким і незвіданим місцям, романтичний відпочинок на кращих фешенебельних курортах ... На тлі мальовничих місць усього світу герої збірки «Літній детектив» з блиском розплутують справжні детективні головоломки, не забуваючи при цьому насолоджуватися чудовим відпочинком.


Галина Вдовиченко «36 і 6 котів - детективів»

Смішна і одночасно зворушлива пригодницька історія про один будинок, в під'їзді якого оселилося 36 дорослих котів і 6 маленьких кошенят. Вони всі бездомні, але дуже хочуть знайти собі притулок. Їх пригоди та всі перешкоди, що трапляються котикам на шляху, вчать дітей дружбі, взаємодопомозі, не боятись труднощів,  ніколи не здаватися та мати надію на краще.

Читати разом з дитиною таку книгу – одне задоволення! Разом можна і обговорити цікавинки, і посміятися, і роздивлятися гарні кольорові малюнки.


Приємного Вам літнього читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар